Keramiekcentrum Tiendschuur

De Tiendschuur toont in haar museum zowel historisch als hedendaags keramisch werk. De historische collectie biedt een boeiende blik op de Tegelse kleiwaren-nijverheid door de eeuwen heen. Vanaf de Romeinen, die hier als eersten hun Tegula (platte dakpan) produceerden, tot en met het laatste fijn-keramische werk uit het atelier van de fabriek Russel-Tiglia (40er t/m 60er jaren).

Ook ziet u de ontwikkeling van de grof-keramische industrie en het beroemde Tegelse export product: het Tegels zwartgoed (zwart geglazuurd, handgemaakt servies, omstreeks 1830). U maakt kennis met de typische Tegelse drie-kleuren techniek, waarbij gele, witte en donkerbruine klei werd aangebracht op rode klei, door middel van applicatie, penseel of ringeloor.

De hedendaagse collectie groeit gestaag en bevat onder meer werk van Joop Crompvoets, Niek Hoogland, Horst Göbbels, Matthieu van der Giessen, Richard Godfrey, Siegfried Gorinskat† (1938-2006), Netty Janssens en Hein Severijns.
Naast de vaste collectie vindt er viermaal per jaar een wisseltentoonstelling plaats, met hedendaagse nationale en internationale keramische kunstwerken.


Entree:
€ 6,00 p.p. incl. 1 koffie/thee

Kinderen tot 12 jaar:
gratis

Groepen vanaf 20 personen:
€ 5,50 p.p. incl. 1 koffie/thee

Museumjaarkaart: 
gratis

Houders van een ACSI pas krijgen korting van € 1,50 p.p. max. 2 personen per pas

Geen producten gevonden...