Museum Van Wasrol tot DVD

Wie heeft er geen TV of radio? Ooit een LP, CD of DVD gekocht? Ooit een foto gezien? Beeld en Geluid, iedereen heeft ermee te maken. Toch is er bijzonder weinig aandacht voor de geschiedenis, voor het behoud van apparatuur. Te weinig wordt beseft dat we het over belangrijk cultuurhistorisch erfgoed hebben, dat een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van onze huidige samenleving. De kennismaking met dit stukje technisch verleden inspireert en ontwikkelt creativiteit. U wordt geconfronteerd met buitengewoon innoverende technieken , revolutionaire vormgeving, ondernemersgeest en vlijt van honderdduizenden arbeiders van vaak niet meer bestaande ondernemingen. In dit museum wordt de geschiedenis van beeld en geluid zichtbaar en hoorbaar gemaakt. De collectie bevat vele bijzondere en zeldzame apparaten en is voor iedereen interessant. Tijdens een rondleiding worden vele van deze museumstukken gedemonstreerd. Uw ogen en oren zullen wijd opengaan!

Voor groepen vanaf 10 personen is het museum op afspraak iedere dag (maandag t/m zondag) te bezoeken, ook `s avonds.

Er is voor groepen gekozen, omdat de demonstratie van apparaten heel belangrijk wordt gevonden. Indien zou worden uitgegaan van individuele bezoekers, is het niet mogelijk vast te houden aan genoemde demonstratie; ook al omdat er sprake is van één museumruimte. 

 

Een bezoek (tijdsduur 2 1/2 uur) ziet er als volgt uit:

- ontvangst met koffie en vlaai 
- rondleiding museum
- napraten met drankje


Prijs € 12 per persoon (zonder vlaai/koffie € 10 per persoon)

Voor groepen die kleiner zijn dan 10 personen geldt een basisbedrag van € 115 (€ 95 indien gekozen wordt voor een bezoek zonder koffie/vlaai).

Het is gebruikelijk groepen vanaf 26-30 personen te splitsen:

-bij binnenkomst begint helft met rondleiding, andere helft 
 start met koffie en vlaai
-na uur wisselen
-na uur gezellig samenzijn (met drankje) waarbij museum 
 eventueel nog te bezichtigen is

Prijzen zijn aangepast per 1 januari 2014; voor eerdere reserveringen blijven oude prijzen gelden.


Museum van Wasrol tot DVD 
Egerbosweg 233
5927 NM Venlo-Boekend

T 077 - 38 21 223